STÉVIOVÉ SLADIDLÁ

Erytritol a stévia - stolové sladidlo 650g
Erytritol a stévia - stolové sladidlo 650g

Cena:   15.90€

Pridať do košíka:         

Stolové sladidlo na báze glykozidov steviolu STÉVIA a erytritolu

Balenie obsahuje 650 g s obsahom stéviového extraktu a erytritolu v čistej forme. Jeho prednosťou je 8 násobne vyššia sladivosť v porovnaní s cukrom. Bežne na trhu nájdete stéviové sladidla tiež s erytritolom za podobnú cenu, no ich sladivosť je len 2:1, takže pozorne čítajte popis produktov u iných predajcov a hlavne ich zloženie. Extrakt z rastliny Stevia Rebaudiana Bertoni v našom sladidle je Rebaudiozid A 98 %, kdežto pri iných je to často 95-97%, alebo nie je kvalita vôbec uvedená (percentá udávajú kvalitu extraktu).

 

Náš produkt je tiež zdravšou náhradou väčšiny syntetických aj prírodných sladidiel, nakoľko neobsahuje žiadne konzervačné, ani prídavné látky a má nízky glykemický index.

 

Tento produkt je vhodnou náhradou aj za čistý stéviový koncentrát, ktorého dávkovanie je zložitejšie. V našom sladidle máte pomer stévie 30 mg / 1 gram, aby bola vytvorená 8 násobná sladivosť. 

 

Zloženie: erytritol a glykozidy steviolu (extrakt z rastliny Stevia Rebaudiana Bertoni – rebaudiozid A 98 %). Neobsahuje žiadne sacharidy, laktózu, GMO, kvasnice, lepok, mlieko, farbivá ani konzervačné látky.

 

Má jednoduché uživanie, nakoľko sa pri varení či pečení dávkuje podobne ako klasický cukor. Je praktickou náhradou za čistý stéviový koncentrát.

 

 

Cenu za balenie sme sa snažili upraviť tak, aby bolo dostupné pre potreby každodenného využitia našich zákazníkov. Preto je naša cena v prepočte na gramáž tak výhodná. Rovnakú cenovú politiku uplatňujeme aj pri ostatných produktoch. Výhodné ceny sa nám darí držať, lebo ich zbytočne nenavyšujeme drahými reklamami a multilevelmarketingovými výdajmi.

 
 

-vysoká sladivosť bez cukru - miera sladivosti je 8 krát vyššia ako bežne používaný cukor,

-nulová kalorická hodnota – vhodné pre ľudí držiacich redukčnú diétu,

-nezvyšuje hladinu cukru v krvi – vhodné pre diabetikov,

-nespôsobuje zubný kaz,

-najnižší glykemický index aj energetická hodnota v porovnani s inými sladidlami: xylitol, fruktóza, sacharóza a iné,

-výrazne jemnejšia chuť ako pri použití čistej stévie – vďaka vhodnej kombinácii stévie s erytritolom, ktorý potláča jej prirodzenú horkastú chuť,

-najvýhodnejšia cena v porovnaní s ostatnými dostupnými prírodnými sladidlami.

 

     Pretože ho ponúkame v najvýhodnejšej cene až s 8-násobnou sladivosťou – túto výbornú cenu vám vieme poskytnúť vďaka priamemu kontaktu medzi našou spoločnosťou a výrobcom bez ďalších sprostredkovateľov, vďaka čomu sme výrazne znížili náklady na dovoz tohto sladidla.

 

     Pretože vám ho ponúkame s lepšou a jemnejšou chuťou – zjemnili sme pre vás chuť stévie vďaka vhodnej kombinácii stévie s erytritolom, ktorý potláča jej prirodzenú horkastú pachuť, čím ziskava široké možnosti použitia ako prísada do nápojov, jogurtov, koláčov, či iných potravín.

 

     Pretože sladidlo má najnižší glykemický index aj energetickú hodnotu v porovnaní s inými sladidlami: napríklad sacharózou, fruktózou, xylitolom.

 

     Pretože rebaudiozid A je najžiadanejší glykozid zo Stévie, pre svoju chuť a v tomto produkte je použitý v najvyššej dostupnej čistote až 98 %.

 

     Pretože je úžasne sladké a jeho chuť si zamilujete. 

 

Je sladká

     Rastlina Stévia pôvodne pochádza z Južnej Ameriky, z hraničnej oblasti medzi Paraguajom a Brazíliou, ale dnes sa pestuje po celom svete. Jej listy obsahujú množstvo sladkých zlúčenín, ktoré sa súhrnne nazývajú glykozidy steviolu. Najdôležitejšie z nich sú steviozid a rebaudiozid A, ktoré sú až 300 – 400 krát sladšie ako bežný stolový cukor (sacharóza). Tieto látky z nej robia najsladšiu rastlinu na svete.
 
     Stévia neobsahuje žiadne cukry, je nekalorická a má nulový glykemický index (nespôsobuje nerovnováhu cukru v krvi). Je vhodná pre diabetikov a ľudí držiacich redukčnú diétu, ale na rozdiel od umelých sladidiel je prírodná. Okrem sladkej chuti má aj všestranné využitie a liečivé účinky a doposiaľ neboli zistené žiadne nežiadúce účinky.
 
      Stévia ako sladidlo má 40 %-ný podiel na japonskom trhu s náhradnými sladidlami. Japonci ju používajú už 30 rokov ako hlavné sladidlo, potom čo zakázali používanie umelých sladidiel, po objavení ich negatívnych účinkov.
 

Je bezpečná

     Aj keď v EÚ a na Slovensku bola ako sladidlo oficiálne schválená až v roku 2011, v iných krajinách napr. v Japonsku, Číne, Rusku, Brazílii, Paraguaji, Argentíne, Indonézii a Izraeli sa používa už mnoho rokov. Je dokázané, že extrakt z listov stévie je pre zdravie ľudí neškodný. Neškodnosť bola uznaná svetovými organizáciami WHO a FAO. Látky obsiahnuté v stévii sa nehromadia v ľudskom tele.
 
     V Japonsku neexistuje žiadny horný limit v užívaní sladidiel zo stévie, aj keď nariadenie EU udáva odporúčanú dennú dávku 4mg/kg telesnej hmotnosti na deň.
 

     Erytritol patrí do skupiny sladidiel polyoly, je to prírodný cukrový alkohol (vzniká fermentáciou glukózy), ktorý sa prirodzene vyskytuje v ovocí (melón, hrušky, hrozno), v hubách a fermentovaných potravinách (sójová omáčka, pivo, syry). Používa sa ako prídavná látka do mnohých potravín, ale aj ako samostatné stolové sladidlo.
 
     Erytritol, na rozdiel od ostatných polyolov, nemá pri požití väčšieho množstva laxatívne účinky, pretože 90 % sa vstrebáva priamo v tenkom čreve a do 24 hodín sa vylúči z tela. Jeho sladivosť je iba 70 %-ná v porovnaní s bežným cukrom, ale je skoro bez kalórií (0,2 kcal/g), ľahko sa vstrebáva a rozpúšťa, neovplyvňuje hladinu cukru v krvi, nespôsobuje zubný kaz. Má príjemnú chuť, preto sa používa aj v kombinácií so Stéviou, kde potláča jej prirodzenú horkosť.

 

 

 

Tento produkt bol pridaný dňa 07. september 2012.

Zákazníci, ktorí si kúpili tento tovar, objednávali tiež...